La Cerdanya és una de les valls més amples d'Europa, on destaquen la seva altitud mínima (uns milers de metres), la seva orientació d'est a oest i una elevada insolació de l'ordre d'unes 3.000 hores de sol l'any. El conjunt muntanyós està conformat per la Serra del Cadí (meitat occidental), la Serra del Moixeró i altres massissos més orientals com la Tossa d'Alp i el Puigllançada, i el massís de Pedraforca. Més informació a La Cerdanya

 

 

 

La Cerdanya comarca catalana, natural per excel · lència, forma una unitat fisiogràfica definida per unes característiques orogràfiques, climàtiques i històriques que li atorguen un caràcter molt particular. Integrada, principalment, per l'alta Vall del Segre, la Cerdanya és una de les valls més amples d'Europa, destaquen la seva altitud mínima (uns mil metres), la seva orientació d'est a oest i unes 3.000 hores de sol a l'any.


El conjunt muntanyós està format per la Serra del Cadí (meitat occidental), la Serra del Moixeró i altres massissos més orientals com la Tossa d'Alp, el Puigllançada i el massís del Pedraforca, ja dins de la comarca del Berguedà.


La diversitat i bellesa paisatgística és molt evident: de les característiques pures de la Mediterrània fins als prats alpins de nivells culminals, trobem una gran varietat de boscos submediterranis, fagedes, boscos boreals de pi roig i els boscos de coníferes subalpines, amb el pi negre i l'avet. La vegetació del Parc és considerada d'interès especial, doncs les baixes temperatures, així com l'elevada humitat de la zona i la seva altitud han contribuït a l'existència d'espècies que no són pròpies de l'àrea de la Mediterrània, sent mes habituals al nord d'Europa i en les altes muntanyes europees o alpines.


La Cerdanya és un lloc ideal per gaudir de l'esport en un entorn únic, un entorn que ens ofereix una gran varietat de possibilitats per realitzar qualsevol tipus d'esport, rutes amb BTT, senders de petit i gran recorregut, esquí nòrdic, esquí alpí, camps de golf, hípiques, pesca, alpinisme, escalada, raquetes de neu, ... a la comarca trobaràs empreses especialitzades en aquests esports, amb professionals que faran d'aquestes activitats una aventura segura.

 

 

 

Antonio Parra Martínez